Far ror Mor är rar O mor Orm

I morse löste erik och jag korsord tillsammans, en sysselsättning som blivit ofta förekommande i det olssonska hemmet.
Ett ord skulle bli "Morsa" det handlade om morsespråket typ en lång en kort två långa. En sorts kodspråk som telegrafister klickade fram.
Jag förklarde för Erik hur det fungerade i stora drag i alla fall. Kom samtidigt på att detta språk används nog inte längre, åtminstone var det längesen man hörde talas om det.
Då kom jag att tänka på att det är mycket som inte används längre som var vardagsmat då jag växte upp. Ta tillexempel den hatade "räknestickan" ett hjälpmedel på matten som var omäjligt att förstå sig på. Det var säkert lättare att bli professor i matte än att lära sig tekniken :(
Då var kulramen lättare men jobbig att använda och svår att bära med sig :( Vid närmare eftertanke var det en massa vi gjorde och var vardag i min barndom som int eexiasterar nu.
På lördagarna gick Mamma Pappa och jag till byns telegraf och ringde till Farmor och Farfar som bodde i Aspliden, tre mil bort. Jag satt i en typ av väntrum medans päronen gick in i en skrubb och ringde Och Farmor svarade med viktig röst " Aspliden fyra" sen betalades samtalet med slantar innan vi gick hem igen. Mormor bodde ju mer centrlat så hennes nummer var "Malå åtta två"
Ja det var tider det   





Rosita

ang telefonnummer, vad tycks om Nyby 4B

Rosita

ang telefonnummer, vad tycks om Nyby 4 B

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo