Du vet vem du är kärlek till dig

Vem kan kräva att du ska inställa dig frivilligt till en operation som kanske förändrar ditt liv för gott. Om du ens har ett liv efter en djup narkos ?
Vem tror att  du frivilligt säger, söv mig jag kanske inte vet vem jag är då jag vaknar ? Om jag ens vaknar ?
Vem förväntar sig att du lägger ditt liv och din person i händerna på några du inte känner ?



Bombvarning

Nu är det mer bombvarning än nånsin. Allt går bra för tillfället, jag har underbara vänner och nyss fått ett tillskott som glädjer mig mycket. Det blir mer pengar i plonkan varje månad med hjälp av kära skatteverket (detta sved att säga men nu är det sagt)
Mina hundar är hur goa som helst och verkar må bra.
Jag ser framåt med tillförsikt och gläds åt  varje dag.
Firman verkar funka och Erik har fått en anställning och det ska man vara tacksam för i dessa tider.
Jag har lärt mig att släppa taget behöver inte vara ett fall i tomma intet utan kan vara bara lättande.
Jag har sagt det förut och säger det igen JAG MÅR FAN BÄTTRE DÅ JAG MÅR DÅLIGT ÄN DÅ JAG MÅR BRA.
Det kan inte vara bara positivt hela tiden det ligger nog en liten eller stor bomb nånstans och tickar. Ja ja vi får se 



ERIK

Något har hänt, igår kom inte Erik min minsta på lunch. Han cyklade hem direkt från jobbet och fixade och donade innan studentfest.
Idag ringde jag han och avslutade samtalet med "vi ses snart då" och får då till svar "nej det gör vi inte jag ska till Emma"
Och nyss läste jag att han varit på Ikea och handlat (utan min medverkan)
Vi chattade på FB och jag nämnde lite sidan om att det är värst vad han hållit på.
När jag sa att det känns som om du har vuxit ifrån mig fick jag till svar "Sorry"
Så nu sitter jag här ensam och dissad med enbart graviditetskilona kvar.
Älskade son Erik jag är så stolt över dig. Du är på väg att sakta men säkert utvecklas till en underbar människa.



Hundrastgården med kärlek och respekt

Vår älskade hundrastgård går inte att beskriva med ord men jag ska försöka.
Jag kan gå dit vilken tid på dagen som helst osminkad och rufsig i håret, ingen höjer på ögonbrynen.
Jag kan vara hur underlig som helst, det finns alltid någon som är underligare.
Jag har alltid en axel att gråta emot om jag behöver det.
Jag får hjälp med att tänka rätt om jag behöver det.
Jag är saknad om jag håller mig borta.
Visst där skvallras det helt ocensurerat "har du hört" "har du hört" men utan elakhet, ingen blir mobbad eller elakt behandlad.
Där är mest bara kärlek, goda råd och bry sig om.



Ensam eller Själv

Ensam och Själv betyder egentligen samma sak men inte egentligen. Själv är positivt och känns tryggt.
Ensam däremot är darrande och skrämmande. Jag minns själv mina ensamhetsperioder som ett riktigt elände.
Ingen bekräftelse alls man får själv gilla läget, och ta ensamma beslut.
Själv är en helt annan sak, huvudet högt och mycket på gång.



vad är livet egentligen

Är livet ngt som hänt innan eller något man väntar på som ska hända? Eller är livet då Conny var kissnödig vid fyra i morse ? Eller då jag mötte Marie-Louise tidigt på morgonen på väg från hundrastgården och vi drack kaffe en stund och pratade om ditt och datt ? Eller då Marie-Louise och jag mötte Christin utanför citygross ?
Eller då vi var på väg till hundrastgården och mötte Anders som lider som fan av sin sjukdom? Eller en mycket trevlig stund på hundleket med underbara människor och hundar? Eller då jag gjort vad jag tänkt idag och lite till och ska nu sova gott?



Pssst Majken här

Jag hoppas att ni inte saknat mig alltför mycket, jag har tyvärr inte haft tankarna på bloggen under en tid. Jag antar att alla vet vad som hänt hemma hos oss.
Ola-Conny har flyttat in :( ja jag ljuger inte min Matte är smått galen helt plötsligt kom hon bärande på det lilla kräket. Jag får ju hålla med om att han är lite söt men ack så eländig.
Någon A-hund som jag är han då rakt inte. Han hann knappt flytta in förräns han sprang runt och försökte bajsa utan resultat. Efter en stund bar benen inte honom alls.
Ja ja nu är han frisk och det har gått upp för mig att han kommer att stanna här. Så nu är det väl bara till att gilla läget.
Jag hoppas nu bara att Matte inser att det är jag som är drottningen här hemma och att rangfördelningen förblir som den är nu.
Fast jag kan inte riktigt smälta att kräket inte verkar ha ngn egen vilja han struttar efter Matte var hon än går och lyder minsta vink.
Oss emellan är det såna som förstör för oss andra som har lite stolthet i kroppen.
Natti natti nu sova det lilla innan Ola-Conny vaknar och börjar fjanta sig igen 



"Att släppa taget"

Tanken på att "släppa taget" har varit skrämmande för mig under många år. Jag har sett framför mig hur jag hänger utan fotfäste och klamrar mig fast med allt vitare knogar. Tanken på att släppa har varit hemsk och skrämmande, för då faller man ju och ingen vet om någon tar emot eller om det finns något mjukt att landa på.
I morse slog det mig att det behöver ju inte vara så. Det kan ju vara att man går framåt och släpar på ngt tungt och jobbigt. Släpper man då så faller man inte utan man går vidare efter planerad väg utan tunga grejer eller ryggsäckar med sig.
Med den tanken ska jag nu släppa dom tag som finns att släppa och trippa vidare framåt mot framtiden :)



Under väntan på "katastrofen"

Eftersom jag själv anser att jag ständigt lever i väntan på DEN STORA KATASTROFEN så har jag oftast hjärtat i halsgropen. Vilken sorts  katastrof vet ingen inte ens jag själv.
Men det verkar konstigt nog som om det händer en massa trevliga saker i väntans tider. Som idag t ex då jag stod och väntade på bussen. Redan där var jag förvirrad inget stämde med busstider och sånt. Bredvid mig stod en kvinna som hade ta migfan koll på det mesta när det gäller den lokala kollektivtrafiken. Jag blev riktigt impad för att själv har jag sett det som om att om man ska kunna förstå hur det fungerar med busstider och tågtider ska man vara minst sagt analytiker hos FBI.
Hur som helst så kom vi på bussen och på stationen kände jag att jag ville prata mer så jag sa förstrött ngt om att det blir fint med sommarkortet så man kan åka hur man vill med samma kostnad.
Vi åkte vidare med tåget och fortsatte att prata och jag frågade var hon bor, och det var på viktoriagatan och jag såg snabbt för mig själv i vilket hus det kunde vara vilket visade sig vara helt fel vi kan nämligen vinka till varann från köksfönstren.
Krypavstånd villl säga, så himla kul en granne till att lära känna.