Nybakat till frukost.

Min relation till köpebröd är väldigt obekväm för det mesta. Om sanningen ska fram så blir det mest köpebröd på sommaren. Men nu är hösten kommen tack och lov. 
 
Jag gillar ju nybakt fräscht bröd till frukost. Men vem orkar stå och söla med mjöl och vatten och jäst på morgonen.
 
En ide jag fick för några dagar sen är att man kan göra det mesta jobbet på kvällen, som inte är så mycket jobb ändå. Såhär gör jag.
 
Cirka en timme innan jag inte gitter göra mer för dagen, tar jag fram en plastbunke, behövs inte så stor. Blandar 3 dl vatten och jäst. Vattnet ska vara cirka 37 grader varmt. 
 
Viktigt är att det även blandas i ett uns socker och ett uns salt. 
 
Sen är jag fri när det gäller mjöl. Det beror helt och hållet på vad som finns härhemma. Vetemjöl är själva stommen. Bara vetemjöl känns inte riktigt bra. Så ikväll blev det lite havregryn oxå. 2 dl havregryn och 5 dl vetemjöl känns rätt. 
 
Sen är det bara att ta en träslev eller vad som finns i lådorna och röra ihop alltihopa. 
 
Eftersom jag inte känner för att använda min hushållsassistent som kräver disk av större bunke och grejer. Så håller jag mig till plastskål och träslev.
 
Sen är det bara att låta degen vila en stund. Att forma bulllar går fort.
 
In i kylen under natten.
 
Väckning är ofta ett känsligt ämne, så jag väljer att väcka mina små älsklingar med omtanke. Dom får vara i en kall ugn, med kokande vatten i en gryta på botten. Då mina mulliga älsklingar ser pigga ut så gräddar jag dom i en kvart cirka, i 250 graders värme. Vips så har jag en lyxig frukost.
 
 





Mor

Hembakat är bäst

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo