Äntligen förnya körkortet

Yeeeeees äntligen vågar jag förnya mitt körkort, det går ut nu i mitten på juni. Brev om detta har leget på min köksbänk sen i mars.
Men skam till sägandes har jag inte  vågat på grund av att foto måste tas och jag måste titta på det och sända till Transportstyrelsen.
Det låter fånigt men jag har t om tänkt att jag behöver väl för fasiken inget körkort särskilt om man vet hur mycket bensinen kostar.
Men nu har följande hänt, min otroligt goda vän Linda Eliasson har skrivit ett brev till hemmets veckotidning om att jag skulle bli veckans pärla.
Jag blev riktigt glad då Göran från tidningen ringde och berättade detta. Men då kom en bedjan om foto, suck.
Jag var inne på att sända ett på Majken istället men det hade nog inte blivit riktigt bra. Så jag valde ut ett med Mattias och mig. Mattias i förgrunden.
Men icke Göran ringde igen och sa att fotot var för litet. Nu var goda råd dyra så det fick bli ett samtal till Camilla Frohm om en fotning.
Idag gjorde vi det jag hade andan och ångesten i halsen men genomgick ändå denna fasa.
Sen kom ett mail och till min stora glädje såg det inte alltför illa ut så jag tog mod till mig och t om la ut det på facebook inte en enda tår ens har jag fällt idag och är överlycklig över att jag nu ska förnya körkortet och därmed få börbli chaufför till min bil. 



Två år med min älskling

Ikväll då vi var i soffan och hade en stund som bara vi kan ha. Så lade du tassen på min hand och vi tittade  varann djupt i ögonen. Då kom några slickar på läppen och jag kände att jag är världens lyckligaste matte. Och kom då på att vi haft nästan precis två år tillsammans. Dom mest givande och lyckliga på mycket länge. Jag tvingas ut i ur och skur och det gör mig inget alls. Du hårar ned soffan stup i kvarten. Du har dina olater och är den största tjurskalle jag vet.
Men ditt lilla hjärta pickar mot mitt om natten och du har gett mig så mycket kärlek och tillgivenhet så jag får nästan ont i magen av lycka då jag tänker på det.
Du har gett mig många underbara vänner på hundleket och det älskar jag dig för min stolliga lilla toka



Namninsamling

Här har dom senaste dagarna varit helt ok, lille Conny skuttar runt som  bara den, full av energi efter en kort tids sjukdom.
Men nu till dagens funderingar. En nära vän som blivit troligtvis svårt sjuk :(
En annan person i min närhet  mår inte så bra psykiskt :(
Även min far är riktigt dålig:(
Ja nu blev det mycket om att vara dålig men nu är det på det viset.
Så maktlös man känner sig, inget kan man göra. jag är van sen unga år att ställa saker till rätta och se till att mitt och andras liv blir bra. Men när det gäller ohälsa finns det inte ett smack man kan komma med.
Vi lever ju för tusan i en demokrati där folk får vara med och bestämma (ja inte jag för jag röstar inte) men ändå.
Man kan kanske samla in namnlistor eller överklaga men var gör man det ?????
Googla kanske men vilket sökord använder man ????



Berg och dalbana

Idag har det varit en helt snurrig dag mycket har hänt. Erik har varit i Stockholm på en liten minisemester. Det var möhippa för min goda vän Anneli, jag var inte med själv men hade lite koll på avstånd. Min goda vän Katarina var tvingad att åka hem till Norrköping pga hennes mamma är jättedålig. Jag vet att dom är bästa vänner så jag hoppas att det går bra.
Ovanpå allt så blir lilla Conny dålig oxå :(
Min gode vän Rejo och jag åkte till djursjukhuset med han och han får sova där tills i morgon, vi får se hur det går, hoppas han kryar på sig.
Min vän Camilla har varit lite ledsen men vi lyckades i alla fall få ihop några riktigt goda skratt :)
Min ytterst goda vän Emma C har varit hos mig flera timmar med en liten underbar hundflicka som hon har passat.
Dom två är som gjorda för varann det märks.
Ja idag blev det mycket om vänner men jag är riktigt glad över att skriva om vänner det är ju det bästa man har.
Hoppas nu lille Conny kommer hem i morgon det är här han hör hemma



gnällfia

Men vad i helsicke nu är det inte roligt, inte nog med att det är ljust på kvällarna så man vet varken ut eller in, och det går inte ens att tända en lampa.
Det är ishockey wm i tv4 så inget program sänds som vanligt, och nu slog jag över till tv1 och där står en flinande Christer Björkman med silverkavaj och är i färd med att spela upp låtar som ska tävla i europe song contest. Som om inte den kvällen är nog :(
Herregud var är alla dokusåpor och eländesprogram som brukar förgylla mina kvällar.



lugn över hemmet

Nu har lugnet lägrat sig över det Olssonska hemmet återigen. Det har varit en riktigt bra dag, frukost med vänner Anneli och Tim. Ett par gånger i hundrastgården och den mycket viktiga söndagsmiddagen. Allt avklarat och inga större olyckor bara lycka istället över att ha underbara vänner och en underbar familj.
Hur nu vår familj riktigt ser ut och vilka som ingår vet jag inte riktigt men jag tror att jag har klart för mig vilka och varför. Saknar visserligen ett par stycken på söndagarna men vi har trevligt ändå.
Första hela dagen med (Ola) Conny har blivit riktigt bra, mig veterligen har han bara kissat två gånger inomhus sen igår och det är bra.
Jag fick låna en bur av M-L min granne och goda vän som fungerar till min förvåning alldeles utmärkt. Conny kilar in där då han vill ha lugn och ro och nu på kvällen då det är dags att sova.
Majken är ju klockren på kvällarna hon stirrar på sängen tills jag bäddat upp och lyft upp henne och lagt täcket över. Lite bortskämd är hon nog, hon kan ju faktiskt hoppa upp själv men det har nog blivit en vana och hon behöver kanske lite ompyssling innan natten.
När det gäller mig får jag väl som vanligt pyssla om mig själv så gott det går, i vilket fall är själv bästa dräng så jag sover gott om nätterna efter att ha nattat mig och önskat mig godnatt och det önskar jag dig oxå som läser detta suss gott 



Oj hjärtat har talat igen

I morse då jag gick upp visste jag inte att jag nu har två hundar. Ja jag vet knappt själv hur det gick till, Christin och jag var på väg hem från hundrastgården då mitt hjärta smalt. Vi mötte en helt underbar varelse, en liten dvärgpudelvalp så söt så jag blev nästan religiös. Vi pratades vid med hans matte och det visade sig att han var till salu och utsatt på blocket. Då jag kom hem läste jag annonsen och tog en rövare. Priset var 6000 och jag ringde och bjöd 4000 och döm om min förvåning så blev det affär. Vi möttes av en slump och han blev min :)
Nu ligger det lilla pyret och sover i sin bur som jag lånat av min goda vän och granne Marie-Louise, vid minsta ljud och rörelse så dyker Majken upp ur täcket och kollar vad som står på, lycka och harmoni går hand i hand i mitt hem just nu.