vänskap

Läste precis vad en vän skrivit på facebook om vänskap. Objektivt sett borde det vara den vännen som vet allt om mig och fortfarande finns kvar. Såklart är det så, men i mina ögon finns det även annan  sorts  vänskap....
vissa vänner grunnar man på varför vi blev vänner egentligen, det fanns säkert någon anledning, vi behövde varann just då.
För mig är en vän, en person som bryr sig och finns till oftast om inte något annat är viktigare just då. En vän förstår att en annan händelse är viktigare än att just nu finnas till.



Många känslor nya sätt att se

Dom senaste dagarna har jag varit i hissen känslomässigt kort sagt. Många händelser har givit mig skäl att titta  mig själv i vitögat. Att titta tillbaka och rannsaka mig själv, vänt ut och in på mig och sen vänt in och ut igen :).
Men från och med nu är det framåt som gäller, har man varit i sina egna mörka rum en stund då stänger man dörren. Låser med dubbla lås  och säger,  förlåt till mig själv och andra, jag gjorde vad jag kunde i alla fall.
Efter att har ryckt en extra gång i dörreländet lämnar jag nu gångna dagar för gott :)
Har nu kommit underfund med att från och med nu är det jag som håller i fjärrkontrollen, och det trivs jag med.



Friends forever

Ja nu ska väl skämmesstruten fram, har ju inte bloggat på jättelänge. Saken är den att i mitt huve har det varit kaos denna veckan. Ja i och för sig inte ovanligt men mer än förut.

Vet inte riktigt varför men jag har haft fruktansvärt mycket att göra och att klura på. Ibland skulle man behövt hjälp med tänkandet.

Jag har som väl är en tänkarkompis vid namn Alice Warming. En mycket klok kvinna i min egen ålder och vi har väl erfarit livet, inte på samma sätt men erfarit har vi i alla fall.

Det brukar hjälpa och så gjorde det även idag. Jag ringde  henne som så många gånger innan  och sa,  Alice nu behöver jag hjälp med att tänka rätt och det fungerade.  Hoppas att alla har en sådan vän  vid sin sida.




aldrig får man ro

Satt och chattade med kusin Nina ikväll, vi är rörande överens om att vi är imponerade över att min mamma gett ut en bok :). Eftersom man inte ska prata om damers ålder säger jag inget om den men hon är oss emellan över sjutti i alla fall.
Då kom tanken återigen till mormor, hon och morfar byggde hus då hon var femti. Detta ger mig inte tillåtelse att klaga över stigande ålder. Alltid då jag säger till brorsan som heter Olov  förresten säger han gnäll int mormor huse då hon var femti.
Och det blir inte bättre nu då mamma ger ut en bok då hon är åtminstone över sjutti. Vad säger nu detta? ja man kan aldrig luta sig tilbaka och känna sig nöjd det finns alltid mer att göra



Döva öron

Nu sen barnen har blivit vuxna har jag kommit på en sak som irriterar mig våldsamt. Nämligen att man pratar för
döva öron oftast. Jag berättar vad jag har i åtanke att göra idag ev i morgon oxå, att säga ngt om längre fram än en dag är totalt meningslöst.
Tyvärr är det oxå så att planera något för närmaste dygnet är oxå meningslöst. Jag tror att dom säger ja och håller med. Av artighet eller bara för att göra mig glad.
Det påminner mig om mig själv, i 25 år har jag ringt min mor varje morgon vid sju och pratat pratat och pratat, hon har lyssnat tålmodigt och gett vissa råd. Jag har sagt det låter bra och sen oftast gjort tvärtom.
För en tio år sedan skulle mamma på semester utomlands, hon berättade och drömde jag var helt med på hur skönt det skulle bli för henne.
Sen samma dag som hon åkte var det någon som frågade vart hon åkt och jag hade ingen aning hade hört många gånger men för döva öron.
Jag kände mig dum och ringde min syster och frågade om hon visste var mamma åkt, skam till sägendes hade hon inte heller någon aning. Vi kom fram till att brorsan visste nog han brukar ju ha koll på det mesta. Civilingenjör och allting.
Men gud  förbjude han visste inte heller. Historien går igen 



En dag mitt i livet

Då livet är som bäst är det som rörigast , idag har det varit en sån där bäst dag. Allsköns röra i hallen och diskbänken ser man knappt inte efter matlagning i olika etapper. Hungriga ungdomar som dyker upp lite pö om pö.
Såna dagar funkar jag som bäst och känner mig rikast i världen. Skratt, skämt och lite tjafas i alla hörnor i hemmet.
Vid 18.00 tiden traskade vi till stan några stycken ur vår otroligt röriga familj, träffade några till vid stadshuskajen där extradotter sara ställde ut sitt otroligt fina verk i konstnärstävlingen.
Där mötte vi Saras bror  Alex och försökte ta oss fram i folkhopen. Med hundar och grejer. Vi hjälptes åt med djuren så dom skulle få så säker färd som möjligt hem till tryggheten.
Så nu väntar bara soffan sen sängen disken får mogna tills i morgon . zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



förändringarnas tid

Nu är det stora förändringar på gång i mitt liv, Jag köpte sex stycken prickiga muggar för 13 år sedan på loppis på torget i landskrona. Av dom har det varit en kvar under lång tid, en gammal trotjänare som följt mig i vått och torrt.
Alltså både med kaffe och varm mjölk i varje kväll och morgon. Och ibland blivit diskad och torkad i mitt förhatliga diskställ som jag nu svurit över i fyra år. Konstigt nog är den hel ännu eftersom detta diskställ ritad av fn själv såld på Ikea. Har varit roten till en del hastiga och inte lustiga  frånfällen i mitt glas och porslinsförråd.
Nu får min älskade mugg pension och därmed ett värdigt och lugnt slut på sin aktiva tid.
Jag fick en mugg av mattias idag som det står farmor på, och även fint skrivet på insidan om att ha en farmor. Därmed har jag ett stort ansvar, jag vill vara som det stod på insidan av muggen, en farmor som alltid finns till hands
och någon att luta sig emot då det fläktar i livet eller blåser storm.
Tack älskade skitunge för detta förtroende 




snälla flickor

Snälla flickor kommer till himlen, vi andra går in i väggen :( Då är det bara att sätta på sig dumstruten och stanna i hörnet ett tag tills batterierna är laddade igen. För tjugo år sen gick jag i väggen, efter att ha försökt leva hela livet på en gång. Efter återhämtning drabbades jag av fibromyalgi.
Snälla flickor får inte fibro sägs det och så är det säkert. Ett liv med fibro innebär att vissa dagar och perioder funkar kroppen som den ska någorlunda i alla fall. Dessa dagar och perioder är det all in som gäller.
Kruxet är att under all in perioderna ska man göra och få undan så mycket som det bara går tills man stöter näsan i väggen igen. Då blir det återhämtning  osv osv.
Att få in i huvet att det kanske skulle vara smartare att spela säkert hela tiden så slipper man kanske näsväggstötning stup i kvarten. Jag tror nu inte att jag nånsin kommer att spela säkert. :(



min syster

Min älskade syster heter Charlotte, hon är 5 år yngre än mig, vi är födda av samma föräldrar, uppväxta i samma miljö. Men dock så olika. Hon är min bästa vän i alla lägen, en underbart varm person, har organiserat och styrt upp en stor  familj likt en företagsledare. Men dock en velfia i stora mått.
Nu har nämnda syster efter minst sju års velande bestämt sig för att skaffa hund och till och med vilken hund hon ska ha.
Då lilla Majken flyttade in hos mig blev det en överraskning till och med för mig, eftersom jag aldrig haft i åtanke att skaffa valp. Tror inte att jag ens tänkt tanken innan jag mötte denna varelse som nog föddes för att bli min och ge mitt liv en större mening.
I hela vårt liv har det varit likt hundinförskaffande på samma sätt, jag har handlat och tänkt sen för det mesta. Min syster har tänkt och tänkt och ältat sen handlat.
Konstigt att syskon blir så olika men meningen med detta måste ju vara att den ena ska bromsa in den andra och tvärt om. Nu är det en gång så att vi lyssnar på varann säger för sakens skull att du har säkert rätt kära du. Sen gör vi som vi tycker själva i alla fall. Så vi kommer nog att fortsätta i samma anda, syrran förfasar sig ibland och jag blir frustrerad.
detta är en bild på lilla elma som flyttar in hos min syster om tre veckor önskar er lycka till och njut av det lilla livet.



nagelbitning

Jaha då har saker gått som på räls några dagar det gör mig nervös, naglarna blir  kortare och kortare snart är jag inne på skinnet bredvid

Då man har katastrofer över sig eller kaos runt sig vet man vad man har att handskas med, men då det mesta funkar då är det oftast något skit bakom nästa hörna och ingen vet vad som komma skall.
JAG MÅR FAN BÄTTRE DÅ JAG MÅR DÅLIGT :(
Ja det brukar ju gå till sig efter ett tag då man har rundat hörnet och sitter i skiten igen.



En lögn är en lögn men behövs ibland

Så jäkla skraj jag var idag då en tjej från HSB ville titta på min lägenhet innan annonsering. Jag vet ju med mig att jag målat väggarna i såna färger som inte alla gillar och ett litet hål här och där har det oxå blivit.
En hängmatta behöver stora skruvar och då jag satte upp hyllan där projektorn skulle stå vart det inte helt lyckat :O. Katten gillar även att klösa på parketten.
Hon kom och stora skådisen trädde in i min hjärna, skyllde allt på tidigare hyresgäst. Höll med om att såna färger kan man inte ha och passade på att gorma över dålig service överhuvudtaget.
Berättade att jag tänker då minsann inte ersätta vad tidigare hyresgäster ställt till med ha ha ha nästan så jag trodde på mig själv.
Vi var helt överens om att jag blivit orättvist behandlad då hon gick.
En timme senare ringde samma tjej och erbjöd renovering av lägenheten och det var  helt ok att ta tillbaka uppsägningern 



Mormor

Min mormor blev nästan hundra år, det fattades några månader. Jag var hennes första barnbarn och det var märkvärdigt, tyckte både hon och jag.
Vi grejade och fixade med allt och då jag blev trött på mamma hade jag alltid planer på att flytta hem till mormor.
Jag kände mig unik i hennes liv kort sagt.
På hennes begravning som var just så ljus och fin som hon hade velat kröp det fram att det fanns många som kände sig unika och älskade av mormor, men jag var ju ändå först



Teknikens under

Heja jag har kommit på hur jag skickar bilder till Eriks telefon via Blue thooth ingen aning om vad vi ska använda det till men .... i alla fall.....



Far ror Mor är rar O mor Orm

I morse löste erik och jag korsord tillsammans, en sysselsättning som blivit ofta förekommande i det olssonska hemmet.
Ett ord skulle bli "Morsa" det handlade om morsespråket typ en lång en kort två långa. En sorts kodspråk som telegrafister klickade fram.
Jag förklarde för Erik hur det fungerade i stora drag i alla fall. Kom samtidigt på att detta språk används nog inte längre, åtminstone var det längesen man hörde talas om det.
Då kom jag att tänka på att det är mycket som inte används längre som var vardagsmat då jag växte upp. Ta tillexempel den hatade "räknestickan" ett hjälpmedel på matten som var omäjligt att förstå sig på. Det var säkert lättare att bli professor i matte än att lära sig tekniken :(
Då var kulramen lättare men jobbig att använda och svår att bära med sig :( Vid närmare eftertanke var det en massa vi gjorde och var vardag i min barndom som int eexiasterar nu.
På lördagarna gick Mamma Pappa och jag till byns telegraf och ringde till Farmor och Farfar som bodde i Aspliden, tre mil bort. Jag satt i en typ av väntrum medans päronen gick in i en skrubb och ringde Och Farmor svarade med viktig röst " Aspliden fyra" sen betalades samtalet med slantar innan vi gick hem igen. Mormor bodde ju mer centrlat så hennes nummer var "Malå åtta två"
Ja det var tider det   



mycket tankar

Detta har nog varit eftertankens dag mycket händer i våra liv här på stinas place.
Men för att övergå till mer vardags-händelser så har jag krymt mina kläder igen. Fullständigt obegripligt eftersom vi har modern tvättmaskin i den heliga tvättstugan. Icke heller tumlar jag kläder som inte ska tumlas.
För några år sen vägde man sig för att hålla koll på kilona nu har jag hittat ett annat sätt att se om ngt negativt hänt. Precis under magen finnns ett veck som jag mäter med pekfingret en gång i månaden. Nu skulle det nog inte vara särskilt vetenskapligt ej heller hjälpt vid eventuellt läkarbesök som hu vale innehåller vägning :O
Så nu börjar jag undra om inte en våg måste införskaffas ändå. Kanske vore klurigt att göra det nästa vecka då jag ändå ska klippa mig, några gram måste väl ändå försvinna. 



R.I.P

Ja min älskade son Erik så tråkigt med din pappa. Det är inte mycket man kan säga till tröst, men en sak vet jag. Du har troget hälsat på Bo Markow dagligen under hans vistelse på sjukhuset och korttidsboende. Inte många i din ålder som skulle haft sådant tålamod och visat sådan ömhet för din pappa.
Jag hoppas att vi som står dig nära kan trösta dig och hjälpa dig genom en tuff tid som nu kommer. Var inte rädd för att vara ledsen och gråta när du vill. Vi är så många som älskar dig



ja då var man igång med bloggen till slut

Efter en massa frågetecken har jag fått saker att fungera så jag kan skriva här. Har väntat på att min e-postadress skulle verifieras men icke, idag skrev jag till kundtjänst och frågade, då skulle jag ha skrivit @hotmail.se.
Något som är alldeles nytt för mig.
I natt var jag på jobbet och erik skulle passa hundarna och där ingår väl att gå ut med dom. Trodde jag :) Lee äntrade plejset senare och somnade direkt och blev väckt vid fyra  av två hundar som knytte ihop benen och skällde. På en aning lätt irriterade ben sprang hon nerför trappan med nämnda hundar som kissade så fort dom känte gräs under fötterna.
Då jag kom hem vid halv sex visade ingen av dom intresse av att gå ut vilket förvånade mig, det brukar vara högintressant då jasg kommer hem vid den tiden. Men jag visste ju inte att dom varit ute en timme tidigare.
Hmm skumt detta jag frågade erik då han vaknade vilken tid dom var ute senast han sa ngt obegripbart mellan hopbitna tänder. Jag tolkade det som att han inte minns.
Lee och jag stod frågande över natten och morgonens händelser, till slut vart jag tvungen att lägga ihop två ovh två
det där sammanbitna var istället för jag minns inte, dom var int eute jag glömde. Där ser man Brott lönar sig inte.
Brottet i detta sammanhang var lättja och oärlighet ha ha ha ha