Psst Majken här

Jag förstår om många har saknat mig men jag har inte riktigt haft tid att skriva något. Först var det Kattens hädangång som störde mig, jag kunde inte riktigt samla tankarna.
Och nu, håll i er. Vi har fått en ny medlem i Familjen vid namn Harvi :) En hund som flyttat in i huset där Erik bor.
Han är ju här ofta. Men allvar, jag tror att den rasen är lite trög, rasen heter ngt med Golden som jag har fattat det.
Han förstår inte att här är det jag som bestämmer, har ju t om fått bevis idag på att det är ngt särskilt med mig.
Ett foto med en fin krona på huvudet. Jag är så stolt så jag nästan spricker. Dessutom är jag nu med och påminner om rosa bandet. Viktigt sånt, även vi hundar kan få bröst-cancer.
Ja fjollorna Puss och Kram begriper ju inget av detta så det får bli Jag Majken som visar hur viktigt det är. Äsch nu kom jag från ämnet Harvi. Ja han har inte förstått ännu vem Jag Majken är så det är nästan så att jag tycker att han är trögare än fjollorrna P och K.
Nu till ngt riktigt upprörande, Matte har ställt till det på riktigt denna gången, :(
Hon har satt ut min mat på balkongen vilket spån. Nu har jag oxå fullt sjå med att vakta så ingen stolle till byracka äter upp den för mig. Ja till och med Siri visar intresse. Som om jag inte har nog som det är. Fatta, att hålla reda på hela flocken är nästan mer än vad jag smäktar. Måste bara lägga ut en bild på vackra Jag med krona och allt :)
Ps. Tack Emma Ds




Psst Majken här, R.I.P. Nisse

Hu vad jag sovit dåligt i natt vaknade med en dålig känsla i själen. Ni vet Katten Nisse som har bott i samma hus som Erik. Han blev dålig för några dagar sen, Matte och Erik åkte iväg med honom till vetrinären igår och han kom inte tillbaka :( Ingen sa ngt rakt ut men jag förstod :( fy vale så tomt det blir nu. Ingen Nisse att leta efter och jaga då vi är i huset.
Dom säger att han har det bättre nu, men det vill jag inte hålla med om. Han hann ju inte lära känna Mig Majken.
Stackars Nisse om han bara tagit sitt förnuft till fånga tidigare så hade han sluppit gå bort utan att lära känna Mig.
Nu är jag ju lite så att jag lätt fastnar i det jag håller på med och tänker på. Så det skulle inte förvåna mig om jag springer runt och letar som vanligt och sitter på strategiska platser och väntar.
Ja ja vi får se, Matte säger att man ska släpppa saker och gå vidare.



Psst Majken här

Asså jag vet inte vad som flugit i mig idag, jag är otroligt mammig och kelig för tillfället. Matte pratade om skendräktighet vad nu det är???
Hursomhelst så är jag jättebesviken på matte idag. Jag visade ju verkligen god vilja idag då vi promenerade från rastgården. Kanske var det fyra gånger hon plötsligt kommenderade, stanna, jag stannade sen kom kommandot sitt. jag satt snällt. ingen vet varför men jag löd för syn skull.
Då vi kom hem la jag nosen på Mattes knä för att jag kände att hon behövde en vän. Vi hundar känner sånt :)
Så kom dråpslaget som en blixt från klar himmel, Matte reste sig upp och öppnade skåpet där kloklipparen ligger :(
Ja jag vet att man måste klippa ibland men tyvärr kan jag inte gilla detta. Tur att Matte är lite känslig och drar sig lite om jag gnäller :)
Hi hi lite dramatisk är jag nog men det behöver ju inte Matte veta



Psst Majken här

Egentligen är jag så slut att jag inte orkar skriva något alls men jag måste ändå berätta lite om vad som händer i mitt liv just nu. I våras fick Puss och jag varsin fisk, Puss fick en grön och jag en gul. Ja ja nu blev det lite pinsamt för att jag enligt Matte spårade ur en aning. Just då tyckte jag att hon överdramatiserade en smula. Men nu när jag tänker tillbaka så hade hon nog rätt.
Hursomhelst så har jag haft min härhemma sen dess, med ett mindre avbrott får att jag skulle lugna ner mig lite.
Som vanligt förstod inte Puss allvaret över denna heliga tingest så för henne föll detta i glömska. Jag har alltid vetat och känt på mig att den gröna fisken har funnits någonstans i huset som Erik bor i.
För att göra en lång historia kort så efter flera månaders letande låg helt plötsligt denna fisk på golvet mitt framför ögonen på mig. Min snälla matte lät mig ta hem den och idag har Erik kastat och gömt den för mig, och jag har letat och hämtat. Ett allvarsamt uppdrag. Just då kom Puss och Kram och jag säger då det, som vanligt är det bara lek och stoj. Jag försökte vara seriös och  leta och hämta.
Så fatta att jag är trött nu krypa ner under mattes täcke och försöka få lite sömn så jag orkar fortsätta leta i morgon om nu Erik kommer och gömmer. Kram från Majken



Vatten över huvudet

Återigen är en gammal klyscha aktuell. "Snälla flickor kommer till himlen och vi andra går in i väggen eller tar oss vatten över huvet". En sak har jag då lärt mig senaste dagarna och det är: Sälj inte ett hus och få din lägenhet renoverad samtidigt.
Nu vet jag ju mycket väl att jag har inte lärt mig ett skit det kommer att återupprepas åter och åter igen :O
Ja kanske inte exakt samma sak men typ samma i alla fall.
Nu är det inte bara elände, hustömningen ser snart sitt slut, åtminstone inom en månad ska det vara klart.
Tyvärr åker huskorset min vän Alice på semester hon få verkligen igång oss andra, bara att jobba på. knappt någon kafferast heller.
Jag är verkligen glad över detta huskors som drivit oss andra till hårt arbete under en vecka. Ja hennes man Göran är inte sämre han :)
I morgon ett sista tag i sovrum och toa, för på tisdag blir det målning och på torsdag golvslipning hurra hurra.



Psst Majken här

Hej Majken här, det är så konstigt med mig, jag roar mig alltid. Då det blir tråkigt och Erik är här så kommer jag ihåg små gummipluttar från en elefant Matte köpte till mig för längesen. Gummipluttarna är fötterna, dom bet jag av direkt. Jag sätter mig vid soffan och tittar på Erik med bedjande blick och gnyr lite och tittar på golvet vid soffan. Det första han säger alltid är att jag lyfter ingen  soffa för dig. Men med lite bedjande blickar ger han upp och lyfter ändå.
Och sedär en plutt. Jag leker med den lite och sen börjar han kasta och jag hämtar, Då är det inte tråkigt mer.



Min syster

Min lillasyster är en vardagshjälte. Hon har fött och fostrat sex barn som blivit ömsinta och goda samhällsmedborgare allihopa. Hennes familj har ett kitt som inget eller ingen kan rubba. I våras hände det hemska, sonen Pontus fick diagnosen Hodkins syndrom. En typ av cancer.
Samtidigt var vår far väldigt sjuk, hon var ju givetvis helt skräckslagen över Pontus diagnos och ledsen till det otänkbara. Då far var som sämst satt hon vid hans sida dag och natt helt orubblig.
Så är min syster helt orubblig i alla lägen. Pontus har nu gått igenom en tuff behandling, min syster har stått vid hans sida i alla lägen, stöttat, tröstat, skjutsat,  hämtat, lämnat. Dag som natt.
Pontus är nu bättre tack gud för det.



Psst Majken här

Nu precis då jag låg i soffan och sov, kom Matte och killade mig i nacken jag blev överlycklig. Min matte har sina vänner, sitt liv, sitt jobb. Jag har min Matte 



Många bollar i luften

Idag var det en dag med tid att fixa grejer, städade lite hemma och sen blev det stan, först banken sen citygross. Då jag kom nära hemmet såg jag en polisbil vid huset och blev skiträdd, tänkte att det hänt någon något. Sprang uppför trapporna, ja sprang och sprang är väl mycket sagt men snabbt upp i alla fall. Nästan uppe hörde jag att det var någon som ringde på min dörr och jag blev ännu räddare.
Det stod en kille med svarta kläder jag såg  inte att det inte var en polis. Jag hojtade och frågade vad som hänt. Han förstod inget och tog mina kassar medans jag tog in hundarna som var på väg ut. Då jag lugnat hundarna stod han snällt kvar med kassarna och vågade nog inte röra sig. Ha Ha den stackaren undrade nog. Det var snickaren som skulle räkna på en köksrenovering.
Sen in och plocka upp varorna ut med hundarna och in igen, laga lunch, äta lunch. Ta ut Zpotty en runda.  Vila en kvart sen städa lite till.
Handla hundmat, sen till firman och fixa med låsbyte. Fick hjälp av min högt värderade vän Anders. Hann precis hem innan plikterna kallade återigen. Laga middag och diska och städa färdigt.



Bästa dagen på länge

Idag har det hänt grejer i det Olssonska hemmet. Vilken fart och jag älskar det. Först kom Lee och vi åt lunch, vi pratade om allt och inget som vanligt och lilla Lee sa att snart kommer nog något gott till dig. Jag sa att det gör det varje dag. Så känner jag verkligen Lee tyckte att jag gläds åt det lilla det är nog sant. Man uppskattar nog sin tillvaro mer då man levt över ett halvt liv.
Sen kom Erik och han åt oxå lunch. Alice och jag hade bestämt att träffas över en fika vid tvåtiden så hon kom oxå.
Vi hade trevligt som vanligt, pratade om ditt och datt mitt i alltihop drösade Lotta in oxå ingen knackning inget ringande på dörren bara öppnade och klev in. Efter en stund dök även granne Marie-Louise in ingen knackning eller ringning där heller :)
Det är precis så jag vill leva och ha det, dörren ska vara öppen folk ska komma och gå lite hur som helst. Känna sig hemma och trivas.
Mot kvällen låg Lee, Erik och jag i soffan och tittade på film, hur mysigt som helst. Då sa lilla Lee något som jag lever på länge. "Stina man kan inte hålla sig ifrån att komma hit här till dig och då man är här vill man inte gå hem"




Psst Majken här

Wow har haft tre kompisar här hos mig så himla roligt guuud vad vi lekte och hade kul, ja om sanningen ska fram har jag inte riktigt tid att leka med  många små att ha koll på men i alla fall :)
Mindre kul var ju då Bobbans Matte hade Kram i knäet och lät den skitviktiga lilla morrhoppan  bita på ett ben helt själv.
Vi andra stod och satt och låg bredvid med saliven dreglande ur våra munnar. Människorna tyckte att det var kul MORR.
Ha ha ha Puss och kram skulle bara veta att efter middagen kalasade Bobban och jag på rester, det var så gott, jag ville att det aldrig skulle ta slut, jag slickade och slickade vidare även om jag såg att tallriken var tom.
Kände mig lite dum där men men. Tack för ordet god natt mina vänner 



Psst Majken här

Om jag hade fått bestämma hade den sista kissutgåendeturen vid tio elva försvunnit helt. Efter åtta borde inte vi trötta små hundar störas alls. Varje kväll samma sak, man har just kurat ihop sig under Mattes täcke och mår som bäst och framförallt sover som bäst.
Då lyfter Matte på täcket och säger : Majken vakna sista rundan ut nu. Jag försöker göra mig osynlig men min Matte ser allt. Bara att gaska upp sig och försöka vingla ut på gården.
Som tur är så är vi helt överens om att detta är endast kissa och inget annat. Så det går undan jag doppar ändan och Matte är nöjd, jag oxå för att sängen hägrar mer än nånsin.
Annars har denna dagen varit ganska trevlig, förutom i morse då vi gick till rastgården, väl inkomna och dags att bli frånkopplad, då kommer en jättebest springande mot lilla mig. Ja vad gör man fysiskt har jag inte mycket att sätta emot, jag är ju så jäkla liten. Bara att visa tänderna morra skälla, ja alla medel är till hjälp. Som tur var så hjälpte det han gick sin väg.
I såna lägen är Matte sällan solidarisk och förstår vad jag måste göra för att rädda livhanken. Hon säger istället till mig att tagga ner och inte vara så tuff. :( Hela tiden vi var på rastgården satt jag och hade koll på besten som fjantade runt. Helt plötsligt då jag släppte  fokus för en liten stund kom han springande emot mig igen. Återigen visa tänderna och gå till försvar. Då la Matte ner mig på marken och bad mig sköta mig snyggt.
Ibland känns det som om Matte och jag Majken inte förstår varrann.



Wordfeud är nutidens Tamagotchi

Har börjat spela wordfeud i iphonen, det påminner mig om stresstiden med en liten plastgrej med någon sorts elektronik som vi tog till oss på 90-talet. Dom små kräken skulle matas, bytas blöjor på och ansas på olika sätt.
Då behov av vård fanns pep den lilla grejen och man blev superstressad. För att om man inte skötte sig dog det lilla kräket. Då såg man ett kors bara på displejen.
Herrejösses så ledsen jag blev då det hände mig första gången.
Jag hade alltså inte skött mina plikter. Nu känner jag samma med wordfeud, tänk om jag spelar dåligt, inte är snabb nog så kanske ingen  vill spela med mig. :) Iphonen piper till varje gång någon lagt ett nytt ord och då måste man ju vara med.