Ruelse

Varje gång är det likadant, jag planerar något med liv och lust. Då det närmar sig blir jag helt skräckslagen, varför skulle jag nu börja med detta det är väl bra som det är. Som med resor t ex ja resor och resor, till utlandet reser jag inte längre, jag har varit där och sett hur det ser ut så det slipper jag numera.
Så i facket resor får det stanna med resor till Malå en gång om året om inget oplanerat händer då blir det oftare.
Nu är det omgörningen av mitt hem, kommer nog att ta en stadig månad i alla fall, vilken röra och såååå mycket damm. Men fint blir det. Som jag sett fram emot detta och nu då det ska bli av en underlig känsla av att detta är väl onödigt det var väl bra som det var.
Detta har jag efter min pappa han har alltid  tyckt att omändringar och allt utöver det vanliga är onödigt. Kanske skulle lyssna mer på honom då slipper jag ruelse över allt jag hittar på.



Vad gjorde jag utan Alice

Idag har min hemskt goda vän Alice varit här och styrt upp. Massor med papper skulle sorteras, fakturor betalas och hemmet bli i göromröra.
Känns så tryggt då hon kommer in i köket allt blir självklart då Alice tänker åt mig en stund.
Svisch var alla papper i god ordning allt nerskrivet och fixat. Lätt som en plätt. Ingen anledning till oro alltså.
Sen tog vi itu med stora rummet, men innan dess lite thaimat och lite kaffe. majken stod beredd att köra ner nosen i
boxen och ta det sista som vanligt. På några röda var allt klart med hjälp av Lee Erik och Alice.
Nu är här en himmelens röra och omöjligt att städa, jag vill nog ha göromröra alltid, så himla bekvämt och snabelodjuret (dammsugaren) får vila lite. Jag antar att det behövs. 



bombhot

Även om jag har mycket att pyssla med och massor att tänka på just nu så rullar livet på av bara farten. Snart ett uppfräschat hem, vänner som jag älskar och som älskar mig.
Stinas place kan jämföras med en ungdomsgård om dagarna och jag älskar varje minut. Finns vissa orosmoln förvisso men ......
Det är då jag börjar lyssna på tickande bomber överallt. Tro nu inte för guds skull att den gamla damen håller på att bli snurrig. Så är det inte men då det går bra och rullar på blir jag skitskraj.
Det gäller att njuta av ögonblicket och intala sig själv att NU ÄR DET MIN TUR så är det bara. hoppas det är så :O
På måndag kommer hantverkare (wooooow) Jag är svag för hammarbärare. (blink)
Så nu gäller det att packa ihop sitt hem till mikrostorlek så hammarbärarna får fritt spelrum. I morgon kommer flyttkartonger och sopsäckar fram och God vän Alice är i antågande tack och lov hon vet alltid råd. 



Jag behöver klona mig

Vaknade halv sju gick ut med Majken och Puss bara en snabbis. Drack kaffe och sa hejdå till Lee som skulle till skolan.
Fick liv i Erik som så småningom asade sig upp. Tog dom större hundarna till rastgården och pratade med min syster
under tiden.
Hem med djuren som inte ville hem än på ett tag, men dom gav sig till slut. Duscha, frukost lite bäddning och sånt. Sen till banken snabbt som tusan, upptäckte på väg till bilen att jag hade en fläck på klänningen men det fick gå ändå..
Mötte upp revisor Irene och vi gjorde vad vi skulle, sen fika med Irene på Maddes, jag satt på nålar hela tiden hoppas hon inte märkte det.
Sen handla och byta kolsyrepatron. hem fort som tusan, ut med doggarna igen en liten kissrunda. Gick upp och gick igenom posten och gick ut med alla tre hundarna till rastgården.
Väl hemma igen hittade jag inte hemtelefonen förrän jag öppnade handväskan. Där låg den tack och lov. Hjälp jag behöver klona mig :O



lilla Kram förstår sig på att hon är hund

Ja nu känner jag mig dum, känner att jag måste rannsaka mig själv. En hund är en hund, storleken har ingen betydelse.
Lilla Kram är ju så liten att hon omöjligt kan ta sig varken upp i soffa eller säng. Och därmed inte ner heller. Min tanke var då hon skulle "sova över" var? Har nu stött och blött detta problem flera dagar.
Försökt hitta lösningar som inte funkat. Tur att hundar har lite hjärna själva nu sover hon i hundkorgen.



pst Majken här

Ha ha ha trots PMS och annat elände måste jag bara säga detta. Min Matte har gett självbedrägeri ett ansikte. Ja helt rätt hon bäddade en låda som lilla Kram skulle sova i. Puss och jag fattade noll, varför nu detta här hemma sover vi hundar i sängen. Vi satt länge och väl med hakorna på kanten av lådan och var förundrade över att den lilla babyn skulle sova där.
Matte la sig tillrätta och somnade tror jag i alla fall. Eftersom nu Kram verkligen inte ville sova i sin nya säng pep hon och höll på.
Då fick vi se hur Matte tog ner handen och lyfte upp lilla Kram i sängen och la henne tätt intill sig.
Döm om min förvåning då Matte i morse försökte övertyga omgivningen och sig själv att någon av oss djur skulle lyft upp lilla Kram.
nu kommer Matte ses sen kram Majken



summerar dagen

Denna dagen har varit mycket bra, egentligen en helt vanlig lördag men har ändock innehållit flera bra saker :)
För det första fick hjärnan arbeta redan tidigt, hur i hellskotta tog sig lilla Kram upp ur lådan där jag placerat henne att sova. Där tändes inget ljus och har ännu inte gjort så jag lämnar saken därhän.
Sen kom min goa kompis Lee Russin och tog hand om kreaturen medans jag var ute i ärende. Var på  Perfekt och ordnade en ny Robert boxer box till Erik. Den gamla hade blivit slagen i stykker av Tors Hammare.
Sen var det möte med revisor Irene på trädgårdsgatans cafe. Förresten påminn mig om att aldrig gå dit igen, åtminstone inte så länge jag uppbär en vanlig arbetarlön :(
Eftersom nu ekonomiska frågor typ moms och netto och brutto osv osv är för mig Grekiska var jag ganska nervös att jag skulle verka alltför korkad. men det flöt på bra och vi kom sams över en plan.
Resten av dagen var harmonisk här hemma, Erik dök upp och åt lunch innan han begav sig på svensexa.
Lee och jag gullade med våra hundar och pratade, drack kaffe och pratade mer. Mest vanligt dravel men alltid givande att prata med henne.
Nu är det bara Siri Majken och Jag, ja inte så bara det är ju vår lilla familj som funkar om vi tar hänsyn till varann.
Och sist men inte minst kände jag den vanliga lyckokänslan som jag alltid känner då jag upptäcker att det behöver tvättas occh det är ledigt i tvättstugen.




psst Majken här

Matte är i tvättstugan så jag hinner skriva några rader i alla fall, om jag avbryter mitt i en mening är Matte i antågande.
Måste bara få yttra mig i ämnet, ny familjemedlem. Inte ens det uttrycket köper jag, familjen det är Matte och jag ingen annan, ja kanske Erik då han dyker ju upp ibland.
Dom andra är kära släktingar och vänner.
Herre min skapare nu har morrhoppan Puss fått en lillasyster :( Jag anser inte att Puss är mogen uppgiften hon leker med den så kallade hunden ganska hårdhänt ibland.
Hoppas människorna vi har jämte oss ser vad som sker, jag håller koll allt jag kan men kan ju inte vara överallt hela tiden.
oj nu kom Matte i trappan ses sen Majken



ny familjemedlem

Ja nu har vi fått ett tillskott i familjen om någon skulle ha missat det. Vilket jag inte tror pga att jag är bekräftelsetorsk in till märgen. På både gott och ont....
En liten chiwawa valp som nu är nio veckor. Det är min söta styvdotter Lee som skaffat henne. Men eftersom hon fortfarande går i skolan har jag förmånen att få passa henne.
Hon har fått namnet Kram eftersom hennes större syster heter Puss.
Så helt igenom underbar liten som en hamster, men funkar som hund. Hon blev själaglad idag då matte kom och hämtade henne efter skolan, viftade på svansen och hade sig.
Igår kväll var här livat vi hade sovöverochmyskväll. Erik, Emma, Lee och jag. jag gjorde plåten full med varma mackor och sen satte vi oss tillrätta och tittade på film. Ja jag satte mig inte tillrätta jag satt upp stel som en tennsoldat, gud vet varför men nu var det så.
Efter en stund blev jag trött i ryggen och lutade mig tillbaka :)
Kunde koncentrera mig på filmen som man inte riktigt fick pejling på förrän slutet, då förstod vi vad den ville säga oss. :) och alla var nöjda och somnade gott.
Men i morse var det rörigt olika tider skulle passas, jag snavade över en plattång flera gånger, täcken och kuddar överallt, tre flickor skulle bli vackra för att möta dagen. Hundar rastas och majken hade blött i sängen, Suck.
Sådant är för mig vardagslycka :)
Filmen hette "rabbit hole" förresten, jag rekommendarar att det är nog bäst att se hela och inte somna för då missar man vad den vill säga.



balkongens vara eller icke vara

Som hyreslägenhetshyrare i ett antal år har mitt stora krav varit att ska man bo bekvämt och fint ska lägenheten ha balkong.
I skrivande stund börjar jag tvivla om detta ståndstagande är rätt och riktigt. Förra sommaren hade jag storvulna planer på att inreda min lilla balkong som ett sommarsovrum på riktigt. Somrarna innan sov jag visserligen oftast på balkongen men ytterst obekvämt med kuddar som madrass och fötterna under ett bord.
Sagt och gjort inhandlade jag en uppblåsbar madrass som valdes ut efter mycket grunnande. Köpte kuddar och pläd i lämplig färg.
Eftersom jag under denna tid hade två husdjur boende så bets eller klöstes det hål på direkten, jag vet icke vem som är skyldig men det har nog ingen betydelse.
detta upprepades två gånger så jag gav upp.
Denna sommar skulle min balkong vara mysig, bekväm och avstressande att vara på. Rottingstolar införskaffades samt trasmattor.
Nu har ju detta blivit det mest stressande i mitt liv på länge eftersom regnet kommer utan förvarning.
Kvällens varma mjölk innan trygg sämn störs av att fundera på om jag ska ta in kuddarna på rottingstolarna och även mattorna. tyvärr så försvann drömmen om en blommig balkong för flera år sen då katten ansåg att det var hennes lekställe. Frågan är om inte det är lugnare att endast ha en hygglig gård att vistas på



hej Majken här

Matte har somnat så nu passar jag på att göra det jag måste, BE OM URSÄKT. Skäms som en hund......
ja suck.
Jag har ju hört att PMS ska vara eländigt, man är inte sig själv. Inte trodde jag att jag skulle vara så vek så jag blir påverkad av sånt.
Men nu har det blivit så ändå. Mina vanliga kompisar är nog duktigt sura på mig vid detta laget. Så eländigt som jag har betett mig.
Jag vill ju egentligen leka men jag tål ingen för tillfället. Hoppas att ni som är mina verkliga vänner tar hänsyn till min belägenhet och älskar mig ändå 



hemma på våran gata i stan

Detta är en hyllning till våran gata i stan eller våra kvarter om man nu ska vara nogräknad.
Jag bor ju på Öster i Landskrona, som räknas som den sämsta stadsdelen mest otrygg, mest brott och mest allting negativt.
I mina ögon är det inte så, området runt Dammhagsskolan har blivit för mig en by i stan. Så fort jag går ut genom dörren träffar jag någon jag känner så pass att jag hälsar i alla fall. Oftast är det någon jag känner så pass att jag stannar och pratar en stund.
Går jag in i kvartersbutiken är där ofta någon jag känner till, jag vet att butiksinnehavaren bor i huset mitt emot. Och att den stackaren jobbar tolv timmar varje dygn minst.
Händer det mig något och jag skulle behöva hjälp så  får jag det på två röda.
Samma som om någon behöver hjälp med något eller bara vill prata en stund så finns jag i närheten.
Jag känner mig trygg hemma på våran gata i stan.



he val fäl nagen rå (det ordnar sig)

Tittade precis på min ekonomi för nästa månad..... huset där erik bor ska tömmas och säljas .... min  lägenhet ska målas och fixas....  kommer firman att klara sig.....
Satt just och tänkte på allt detta och magen knyter sig rejält....
Hur i himmelens namn ska detta ordna upp sig. men jag får tänka som Mormor gjorde då det brände till. He val fäl nagen rå (det ordnar sig)
Så nu har jag beslutat mig för att det ordnar sig.



Är det en hane eller hona? hm nej det är en handväska

Vid halv åtta var Majken och jag på väg hem från hundrastgården, där hon för övrigt  inte gjorde någon större succe idag, en riktig surkärring var hon, morrade åt dom andra som ville leka, PMS skojar man inte bort.
Hur som helst mötte vi vänner Camilla och Bramwell, dom stannade bilen och frågade om vi ville hänga med ner till
havet så hundarna skulle få leka och bada.
Efter en mycket lugn och skön stund  tillsammans nere vid stranden kom en dam, tjej, eller kvinna det vill jag låta vara osagt. Alltnog så hade hon något i handen som vi uppfattade som ett sånt där koppel som linan löper ut ur, lite runt  i formen.
Bramwell frågade flera gånger: är det en hona eller hane? inget svar, vi kallade in våra hundar i alla fall, ja om sanningen ska fram så kallade Camilla och Bramwell in sina hundar och Majken kom när hon blev trött i stämbanden.
Då hon länge och väl  skällt ut hon med det runda i handen. Vi såg ingen hund och började inse att det var en handväska hon
bar på, så jäkla pinsamt då man frågar en dam, tjej, eller kvinna jag låter det vara osagt  vilket kön :)
Kvällens bästa kommentar kom Bramwell med då han trodde att damen, tjejen eller kvinnan jag låter det vara osagt, utgick ifrån att Majken hette godis eftersom jag lockade henne med att hojta godis med skam i sinnet sagt. många gånger.



Mjau, Siri heter jag

Nu då The Princess Majken  varit här och  uppmärksammat sig får väl oxå jag komma med ngt. Jag grunnade länge på om jag skulle.....
Men nu är jag här och vill berätta om hur det är att vara katt hemma hos oss.
Lätt irriterande ibland, det är ju The Princess som är överallt och ingenstans och ibland har hon ju kompis vid namn Puss.
Dom håller på och håller på fattar inte att dom orkar. Det mest idiotiska är väl då dom springer och hämtar grejer som Matte och ibland andra slänger iväg. Fram och tillbaka Fram och tillbaka springer dom till döddagar.
Om du frågar mig till vilken nytta, jag brukar inta en plats där jag ser allt och titta på eländet. Att dom inte fattar att dom kan lika gärna ligga stilla och ta det lugnt.
Mycket bättre att ta det lugnt och bli uppassad av Matte med mat och vatten städning av katt  låda och dyligt.
Och ut ska dom stup i kvarten, hallå varför här hemma finns ju allt någon som gullar med en ibland och mat då man vill.
Enda felet är att min Matte inte förstår att matskålen ska vara full jämt. Jag vägrar börja äta om det inte säkert finns så mycket jag vill ha. Jag har nu kommit på ett sätt att uppmärksamma detta,och det är genom att slå lite med tassen på påsen. Då kommer matte springande och uppfyller mina önskningar he he he



hur lösa detta?

Har ju blivit lovad att få målat och fint i mitt hem, har sett fram mot detta länge. Men rörigt blir det så in i bomben.
flyttar nog till huset som Erik bor i under tiden så slippar hantverkarna ha ett  stirrigt fruntimmer springandes runt dom i alla fall.


Hur stoppar man in en tvåa med stor hall och lagom stort kök i ett enda sovrum där det är möbler sen innan oxå.
Men det får gå på ngt vis det mesta brukar ju lösa sig med terpentin och silvertejp.

Målaren tycker nog att jag är ganska knasig, han undrade varför jag har så lite lyse på toan. Jag förklarade att om man har plats för fyra lampor i skåpet så efter 50 års-dagen skruvar man bort lampa efter lampa och sänker watt till minsta möjliga.

Har nu endast en 15 watts-lampa kvar och om ngt år blir det väl värmeljus.





psst majken här

Hej Majken här. matte är i tvättstugan, så nu vill jag komma till tals. Denna dagen har inte varit rolig :(

Först stack Matte ut med cykeln utan mig och kom hem i sällskap med den en aning stroppiga puss, ja ja visst är hon rolig att leka med ibland men en riktig härmapa är hon :( vad jag är gör happar hon efter.

Så droppen var då jag med PMS och en hiskelig mensvärk personligen skådade att Matte och Lee kelade med nämnda Puss och satte på henne trosa och sånt,

Dom var inte helt om man säger vettiga då dom jublade över att Puss skulle löpa morr. Jag försökte på alla sätt ge mig tillkänna men lönlöst. Den oss emellan lilla morrhoppan tog all uppmärksamhet.

Efter några timmar kom dom till sans så pass att dom fattade att det är jag Majken som har problem med mig själv och behöver den fördömda trosan :(

Ja vad ska man säga Puss blev av med trosan och den sattes på mig istället. suck. Lite bra blev det då dom killade mig bakom öronen och tyckte synd om mig ett tag. Nu kommer matte ses sen kram på er



gofika

Ännu en dag utan middagsgäster, lugnt och skönt. Majken bara ligger och surar över sin trosa.

Jag borde städa lite och vika tvätten men.... ja..... vi... får se.....

Det är ju en dag i morgon oxå. Försöker tagga ner med städningen lite har för farao sprungit runt med dammsugaren dagligen sen adam gick i blöjor.

Strykning har jag rationaliserat bort för längesen skönt är det.

Idag har det varit sjåigt som vanligt, var på firman i morse med kaffe och gofika :) Glad personal är duktig personal.

Nu hade dom visserligen redan gofika i fika rummet så jag kände mig tvingad att tugga i mig en kanelbulle själv oxå.... ja två då :)

Sen var det ngt mackel med strömmen i verkstan så det kändes som jul då jag kom dit vid sex. Ja utan stearinljus men mörkt var det i alla fall.



vad är kul att göra

Vaknar och tänker genast, vilken dag är det? vad är klockan? vad måste jag göra idag? vad ska jag göra idag? vad vill jag göra idag? sist kommer vad skulle vara roligt att göra idag?

Vad gick fel? vad gör alla måsten i mitt liv? har det alltid varit så?



kommer gärna på middag

När jag var hos camilla Frohm och åt middag idag slog det mig att jag efter att nu ha eliminerat matgäster här hemma. Kanske ska gå bort och äta en gång om dagen i alla fall.

 Så nu mina kära vänner tar jag tacksamt emot inbjudningar. Gärna i grannskapet så det inte blir för jobbigt att ta sig till dukat bord.

 I fall nu någon längrebortboende prompt vill bjuda går det ju bra att hänga en kasse med varm mat på dörren och knacka så jag vet att leverans är gjord. Ingen vill ju äta kall mat.

Det vore ju även bra om ni som nu vill ha ytterst behagliga mig vid sitt middagsbord gjorde någon sorts samordning så jag inte tvingas äta samma mat två dagar i rad.

Det är ju enkelt någon driftig person kan ju samla intresserade på en lista och pricka av för varje dag vilken mat som lagats och hos vem. Jag skulle ju bli riktigt nöjd om denna lista presenteras varje dag så jag kan välja och vraka lite.

Så gott folk skynda in med intresseanmälan och gärna lite meriter i matlagningskonsten, så vi kan börja med detta trevliga projekt snarast gärna redan  i morgon :)







skärpta regler

Igår fick jag en ide som jag grunnar att söka patent för. Borde alla föräldrar med självbevarelsedrift anamma.

Jag sa till inblandade ungdomar att från och med nu kostar en middag komplett givetvis 30 kr. Beställning av mat göres dagen innan. Mat för en hel dag med viss service 70 kr då ingår frukost lunch och middag samt gofika vid behov.

Vissa undantag finnes oxå för att ungdomar inte ska förlora hoppet helt över moderskapets plikter. Söndagsmiddag kostar inget samt Julaftonsmiddag.

Vips har jag minimerat kostnader och arbete till min egen middag ha ha ha ha.

Här är så tyst och lugnt så jag är helt faschinerad över hur tystnad låter. Och hur lätt det är att svänga ihop ett mål mat till mig själv för att inte tala om disken...... en tallrik endast.

Handla behövs aldrig mer än högst en gång i veckan och då möjligen endast två kassar som man lätt bär hem.

Jag är fanimej ett geni :)








david mot goliat

Jaha nu är liten hund ute på äventyr, hon badar med Camilla, Bramme; Oscar och Zpotti, förresten är nog Vicki med oxå.

Oscar är en hanne på 49 kilo som behöver sättas på plats och lite motstånd i sin lek och stoj. Och nu meddelar en väldigt stolt matte att Liten hund blev utsedd till att vara motståndet.

Liten hund är en liten Jack Russel som väger sina knappa sex kilo men tuff som jag vet inte vad. Kan inte vänta tills film och foton kommer ut om denna tilldragelse.

Hon var så lycklig då Camilla hämtade henne, det har varit lite tråkigt för den lilla madamen idag, inte så mycket utelek precis. Men hon har ju förstås haft sällskap av lille Bobban som "sovit över".



rädslor

Alla har vi våra rädslor, min hund har en verkligt stor rädsla och det är dammsugaren. Vi klickar i det mesta men när det gäller dammsugaren är det inga klickar så långt ögat når eller örat hör kanske.

Idag tyckte Erik och jag att lilla Majken skulle försöka möta sin rädsla, hon fick stå på snabelodjuret en stund. Bättre blev det inte hon darrade som ett asplöv stackaren.

Efter vad jag lärt mig ska man möta sina rädslor för att kunna övervinna dessa. Kanske inte gäller djur då.

Kanske det är våra fyrfota vänner som gör rätt det man inte gillar eller är rädd för undviker man. Vi envisas att möta det vi är mest rädda för för att bli av med känslan, betalar psykologer dyrt för att tvinga oss själva  att ha en spindel i handen eller krama en orm. Till vilken nytta undrar jag.




Många bollar i luften

Äntligen fredagkväll och det finns utrymme för att sitta lite och pjollra vid datorn.
Jag börjar få lite koll på grejerna nu tycker jag, nya roller har tillträtt i mitt redan röriga liv:)
En kvinna måste vara tusen konstnär :O
Mamma, om nu barn finnes stora som små, där är inte skillnaden så stor.
Kocka, med förmåga att trolla med knäna.
Arbetande, kan vara lite olika beroende på vilket yrke man har.
Organisatör, få hela hemmet med dess innevånare att fungera.
Matte, om nu familjen innehar djur.
God vän, för det mesta brukar någon vän finnas
Inköpare, mat, kläder, hemmets, nödtorft samt visst som kan läggas på nöjeskontot.
Ekonom, en av dom svårare räkningar ska betalas och det ska bli pengar över.
Bokförare, Debet och kredet ska helst gå ihop.
Beslutsfattare, det kan gälla vad som helst i ett hem samt närområden.
Lokalvårdare, en tung post behöver inte ordas mer om.
Tvätterska, strykerska, klädvårdare ingå där oxå.
Lektant, både gubbe och ungar ska roas.
Älskarinna, om tid, utrymme  och ork finnes.
Levande almanacka, inte glömma viktiga händelser och födelsedagar.
Privatchaufför, att inte förglömma.
Teknisk chef, hålla koll på hemmets alla teknikgrejer, fixa om ngt inte funkar.



det är mycket nu

Ja denna dagen började som många andra nuförtiden i fullständig panik, en massa att tänka på, en massa siffror att hålla reda på . Lära sig nya saker, i min ålder, ha ha ha lr hur.
Gick till affären och skulle handla till lunchen och så lade jag mobilen i påsen med varorna och glömde i samma ögonblick att jag hade gjort så.
Kom hem och började leta men hittade ingen mobil, Erik pratade om något men jag klargjorde att viktigast just nu är att lokalisera mobben.
Sen såg jag påsen i hallen och ett ljus gick upp :).
Tack och lov.



vinter

Med risk för att reta många solälskare måste jag bara utropa : kära vädergud ge oss vinter snart. Det där med sommar är överreklamerat, Varmt som i helvetet,  inga bra program på tv samt krav krav krav.
Tacka vet jag vinter och kyla ett par decimeter snö :) Jag kan kura soffa tills jag tröttnar utan dåligt samvete.
En massa bra serier på tv. Och kallt öven inomhus. Alla lampor kan vara tända och jag huttrar lite gulligt och drar filten lite mer över mig.
Inget dåligt samvete maler i själen, över att jag inte hinner eller får till någon utflykt till vatten och sand. Det där med sanden är ett kapitel för sig. Såna små efterhängsna  grejer som  klamrar sig fast mellan tårna i kläder under kläder och i väskor och kassar.
Nej fy sjutton men nu ser vi fram emot mysiga mörka hösten och en lång kall snöig vinter.



en god fe har nog svingat med staven

Sitter och chattar med goda vänner på facebook, och då kommer tanken till mig att mitt liv är oerhört rikt på många sätt.
Senaste året har goda vänner dykt upp, saker har hänt i familjen som satt oss på prov, på många sätt.
Vi har blivit sammansvetsade som stål.
Jag har fått vänner som finns, lyssnar och delar med sig av sitt liv till mig. Och låter mig finnas till då det behövs.
Undras om det inte är lilla Tingeling som svingat med sitt spö 



mitt köksbord

Så ja nu har min lilla extradotter Sara olsson designat min blogg, så fin den blev, är mäkta imponerad.
Annars går livet i hundratjugo just nu många olika roller varje dag men jag trivs som fisken i vattnet. Arbetsledarrollen funkar bra, så roligt då jättekaos ändras till ett lite mindre kaos att se till att saker funkar är en utmaning som heter duga.
Men mest gillar jag köksrollen, ibland snabbt joxa ihop lite mat till hungriga ungdomar, ibland lite köksbordssnack.
För de som inte vet vad det är så är mitt köksbord fungerande som plats för djupa samtal, många skratt och en del tårar och knattrande på tangentbord. :)
Idag dundrade Erik, Jimmy och jag in vid sjutiden med kassar från citygross och hunger i blicken. Lee, Puss och Majken var här hemma och hundarna sprang hit och dit och visste inte vem som gjorde dom mest lyckliga.
Mat fixades med hjälp av knätrollning, och då var diskbänken full med disk återigen och alla höll på med sitt. Hundarna bet på ett ben Jimmy kollade på tv, Erik och Lee satt med varsin dator vid tidigare nämnda köksbord.
Själv sprang jag mest omkring som vanligt
Det är då livet är som bäst :)